Uudised

EMT Suusapäevakute avaetapil suusatati võidu ja oma rõõmuks

12:49 12.01.2012

Pea ideaalses talveilmas 10.novembril Nõmme Spordikeskuses avatud 2012.aaasta EMT Suusateisipäevakute avaetapi kiireim oli Siim Kauge.

EMT Suusateisipäevakutele on oodatud osalema nii 5 liikmelised tiimid kui üksikosalejad. Sarja alguseks oli end kirja pannud 12 tiimi ja 72 individuaali ehk kokku 132 suusasõpra, kellest 113 nautisid juba 1.etapil suurepäraseid Nõmme suusaradu.

Kuigi EMT Suusateisipäevakute peamine eesmärk on pakkuda osalejatele regulaarset liikumisharrastust, on sarja etappidel võimalus suusatada ka aja peale. 1.etapil kasutas seda võimalust 26 suusatajat, kes täpselt kell 18 startisid 5 km ringile eraldistardist 15 sekundiliste intervallidega.

Kõige kiiremini läbis raja sarja eelmise aasta võidusuusatamise võitja Siim Kauge, kelle ajaks märgiti 13:02,4. Teise ja kolmandana koha saavutasid Kert Keskpaik ja Allar Adamson. Naiste kolm kiiremat olid Janeli Jallai, Margit Peebo ja Kaire Matson. Kõigil etappidel toimuvate võidusuusatamiste kolme kiireimat meest ja naist ootavad EMT kinkekaardid.

Võidusuusatamise kõrval jagati sarjas osalejatele erinevat suusaalast oskusteavet

Sparta suusatreener Marius Unt ja Aivo Liksor lihvisid osalejate suusatehnikat eesmärgiga suusatamisest rohkem rõõmu tunda. Kõigil sarjas osalejatel oli võimalus saada Suusabussist Vahur Teppani käest konsultatsiooni suuskade määrimisest ning vajaduse korral samuti oma suuskadele uus libisemine alla panna.

Kõigil kes pole veel sarjaga jõudnud liituda, tasub seda kindlasti teha. Sarja kokkuvõttes pretendeerivad A&T Sport, Salomoni ja Mercuri Internationali poolt välja pandud väärt auhindadele need tiimid, kes osalevad vähemalt 8 etapil ja individuaalosalejad, kes osalevad vähemalt 6 etapil.

EMT Suusateisipäevakute 2.etapp toimub juba 17.jaanuaril Järve suusarajal, kus 2,4 km ring on täisulatuses valgustatud.

EMT Suusateisipäevakute info ja registreerimine www.stamina.ee/suusatamine