Uudised

Pühapäeval tähistatakse Järve metsas ülemaailmset lumepäeva

11:43 19.01.2012

Sparta ja Stamina spordiklubid korraldavad pühapäeval, 22. jaanuaril üleilmse lumepäeva "World Snow Day" raames sportliku suusapäeva Järve metsas. Rada on avatud terve päeva, ent koordineeritud tegevus toimub kell 12 - 15.

"Snow Day" on on Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) poolt algatatud projekt tähistamaks talve ja lume olemasolu. Eestis saab lumepäevast osa võtta 13 maakonnas kokku 32 erineval terviserajal.

Ka Järve metsas toimuva lumepäeva motoks avastada midagi uut, nautida lume võlusid ja ammutada lumest indu. Lumepäeva tähistatakse kõikidel kontinentidel, kokku 39 riigis ja 225 paigas.

Järve metsa 2,5 kilomeetri pikkune rada on avatud hommikust õhtuni, aga kell 12 - 15 on kõik spordisõbrad eriti oodatud Lumepäeva keskusesse teeneka suusasporditoetaja, ehitusfirma Merko parklasse. "Ootame talverõõme nautima kõiki lumest lugupidavaid inimesi, nii lapsi kui täiskasvanuid" ütles Järve lumepäeva peakorraldaja, Stamina juht Urmo Raiend.

Kõik osavõtjad saavad maiustada EMT Suusateisipäevakute suurtoetaja EMT šokolaadiga, nautida kuuma teed ning küsida suusaalaseid näpunäiteid kohal olevalt Sparta treenerilt Marius Undilt, kes korraldab kella 12 - 13 spetsiaalselt lastele mõeldud suusatunni. "Põhiline on hea tuju ja punased põsed! Teeme koos väikse suusaraingi ning naudime loodust," ütles Marius Unt ja julgustas kaasa lööma kõiki sportlikke lapsi!

Eesmärgiks veeta mõnus päev lumes

SA Eesti Terviserajad koostöös Eesti Suusaliiduga korraldavad sellel päeval hulgaliselt väikeseid lumepäevi üle Eesti. „Meie eesmärk on meelitada loodusesse kõiki tervisesõpru ja pakkuda neile meeldejääv päev lumes ja lumega terviseradadel üle Eesti,“ sõnas  Eesti Terviseradade juht Jaak Teppan. 

Rohkem infot konkreetsete terviseradade lumepäeva kohta saab Eesti Terviserajad koduleheküljel (http://www.terviserajad.ee/lumi/), terviseradadel kohapeal ning www.world-snow-day.com ja Eesti Terviserajad Facebooki lehekülje kaudu, kus on avatud ka lumepäeva auhinnamäng.